Wednesday, 26 August 2015

Accepted..

Good news, got the official letter in the mail yesterday..my quilt has been accepted at the OEQC and is definitely going to Maastricht in October.

Gisteren viel de officiёle brief op de mat (nou ja.. eigenlijk viel het in de brievenbus)..mijn quilt is geaccepteerd bij de OEQC en gaat in oktober naar Maastricht.

Most of the background quilting is done, only the borders left to do, and lastly some finishing touches with beads.

Het meeste quiltwerk is nu gedaan, alleen nog de randen te gaan..en dan de puntjes op de i door met wat kralen te versieren.

Last week I completed block 2 and 3 of the stars BOM.


Vorige week de laatste hand gelegd aan blok 2 en 3 van de sterren BOM.Yesterday made a start with block 4..
Gisteren begonnen aan deel 4..
Written the colours down on a copy of the pattern and cut out all the pieces, then cut out all the fabric pieces and sorted all these in two boxes, 1 for all the A-parts and 1 for all the B-parts ..
next time I will lay them all out, this way I will make sure not toget the same fabrics next to eachother.. and then make little packages for each paperpiecing part..ready to be sewn together.
Op een kopie van het patroon eerst alle kleuren ingevuld en toen alle deeltjes uitgeknipt, de stofjes daarbij uitgeknipt en gesorteerd in 2 doosjes, 1 doos met alle delen A en 1 doosje met alle delen B ..
volgende keer alles uitleggen om ervoor te zorgen dat niet 2 dezelfde stofjes naast elkaar komen te liggen, en dan voor ieder paperpiecing onderdeel stapeltjes maken...klaar om in elkaar te zetten.

That's all for now..
Meer de volgende keer..

'till next time!
Essie

1 comment:

  1. Gefeliciteerd Esther. Weer een quilt van je naar de tentoonstelling. Ik neem aan dat het die is waar je brief bovenop ligt. Die is prachtig zeg. Je valt beslist weer in de prijzen.:))))))))). Je sterrenbom ziet er ook al geweldig uit. Weet je dat ik nou dacht dat je niet van kleurrijk hield maar dit bewijst het tegendeel. Zo mooi die kleuren allemaal. Ik wou dat ik mee kon doen.
    Ik ben weer
    met een sampler begonnen en met nog twee restjesquilts voor zo tussendoor. Ik had er een hele tijd geen zin meer in maar nou ben ik weer lekker bezig. Morgen en overmorgen open dag bij Marijke. Ik ga eens kijken wat ze voor cursussen gaat geven. Misschien doe ik er wel weer één, haha. Gaat Joke ook weer?
    Lieve groetjes van Riet

    ReplyDelete